Saturday, April 30, 2011

EDUCAŢIA CARE INSUFLĂ VALORI


Prof. Liliana Leizeruc

Proiectul de parteneriat Educaţia care insuflă valori” îşi continuă acţiunile.
          Astfel, miercuri 20 aprilie ne-am reîntâlnit cu prietenii noştri de la şcoala Totoeşti şi împreună ne-am reunit în vizita efectuată la prietenii din Şcoala „Varlaam Mitropolitul” din Iaşi, pentru a desfăşura activitatea propusă în proiect „Un dar de Paşte”.

După vizionarea unui spectacol de teatru la Teatrul „Luceafărul” din Iaşi, am avut parte de o frumoasă primire la şcoala „Varlaam Mitropolitul”. Ne-au întâmpinat cu bucurie d-na director prof. Maria Anton şi d-na inst. Maria Condurache, alături de alţi invitaţi precum: dl. prof.univ.dr.Constantin Cucoş, preoţi ai Mitropoliei, Maica Siluana de la Centrul „Sfânta Parascheva”, oameni de radio şi de la TVR Iaşi şi desigur, nu în ultimul rând copiii clasei I însoţiţi de părinţii acestora.
A urmat un grandios spectacol (dramatizări, cântecele specifice sărbătorilor de Paşte) oferit de micuţii şcolărei ai clasei I ai şcolii „Varlaam Mitropolitul”; apoi copiii din toate cele trei şcoli implicate în proiect au cântat împreună cântecele de primăvară.
După servirea prânzului împreună, copiii au făcut schimb de cadouri şi s-au jucat în sala de sport a şcolii şi apoi în Parcul copiilor din Copou, prilej de cunoaştere şi de socializare.
Am petrecut o zi minunată alături de prietenii noştri de aceea ne dorim continuarea altor acţiuni pentru elevii noştri. Trebuie să remarc faptul că aceste acţiuni nu ar fi fost posibile fără buna colaborare cu d-na înv. Brînduşa Beldiman (Şc. Totoeşti-Erbiceni), a d-nei prof. Irina Cozma (Şc. Podu-Iloaiei), dar mai ales au fost posibile cu sprijinul susţinut al părinţilor elevilor din toate cele trei şcoli.
Tuturor le mulţumesc şi îmi doresc pe viitor acţiuni cât mai ample, mai frumoase şi valoroase pentru educaţia copiilor!






No comments:

Post a Comment

Asteptam parerile si sugestiile dvs.