Tuesday, January 25, 2011

Cercul pedagogic Nr 3

Prof. Mircea Talmaciu
Instantanee fotografice (Imagini color) surprinse în timpul lecţiei demonstrative organizate de Catedra de Limba şi literatura română a Şcolii „Al. I. Cuza” –Podu Iloaiei, pe data de 27.11.2010, în cadrul Cercului pedagogic nr.3 al profesorilor de limba şi literatura română (conducător de cerc  - prof. Ioan Carnariu); 
Tema activităţii metodice desfăşurate în unitatea noastră de învăţământ:  Cazul lui Alexandru Lăpuşneanul – proces literar (caracterizarea de pe poziţii extreme acuzare – apărare, a personajului problematic  Lăpuşneanul), respectiv, utilizarea de către profesorii  îndrumători şi a altor strategii de abordare a textului literar: metoda horoscopului, metoda ciorchinelui, tehnica testelor.
 

Wednesday, January 12, 2011

Simpozion International- Exercitii de memorie

Simpozion International- "Exercitii de memorie: Shoah- Holocaust"
Editia a II-a
1 iunie 2011, Podu Iloaiei, Jud. Iasi

Scop: 
Simpozionul are ca scop realizarea unui schimb de experienta intre profesorii care organizeaza activitati cu elevii pentru comemorarea Holocaustului, precum si diseminarea noutatilor in abordarea acestei problematici.

Obiective:
  • Abordarea intr-un cadru organizat a didacticii "speciale" a Holocaustului;
  • Prezentarea unor articole de specialitate privind Istoria Holocaustului;
  • Reactualizarea importantei reluarii unei astfel de tematici in contextul actual european
  • Stabilirea rolului scolii si comunitatii in formarea la elevi a valorilor europene: toleranta, incluziune, interculturalitate, sanse egale.

Saturday, January 8, 2011

Informatii pentru cadrele didactice- Comenius 2011

PROGRAMUL SECTORIAL COMENIUS

Pentru a cunoaste in totalitate criteriile de eligibilitate, de excludere, de selectie, de acordare a finantarii, precum si prioritatile europene si nationale, va rugam sa consultati atat prezentul Apel, cat si Apelul General European pentru propuneri de proiecte 2011, precum si Ghidul LLP 2011  si formularele tip de candidatura.
OBIECTIVE NATIONALE
La nivel national, in implementarea Programului Sectorial Comenius se vor avea in vedere urmatoarele obiective:
•Sustinerea dezvoltarii conceptului de invatare pe tot parcursul vietii in invatamantul pre-primar, primar si secundar si promovarea performantelor, a inovatiilor si a dimensiunii europene in sistemul si practicile educationale;